С гипс се прави лесен ремонт. Къртенето никога не е проблем.

ремонт с гипс

Гипсът е лесен за обработка материал, който позволява при ремонт да се постигне висока степен на детайлност на места, където има пукнатини и изкъртено във вашата тоалетна. Гипсът позволява изработването на колони, пана, арки, ниши и др. Запечатването на пукнатини с гипсова мазилка позволява да ги направите напълно невидими за общия фон.

На вратата и прозореца можете да придадете празничен вид с помощта на въздушни панели и ъгли. Корнизи или тавани често се използват за коригиране на изкъртени повърхности. Опитайте се да не пренатоварвате мазилката с огромна украса, тъй като това ще намали визуалната площ на помещението.

Друго предимство на гипса е лесното му отстраняване. Когато дойде време за къртене, гипса се сваля с всякакви подръчни инструменти, без скъпите и тежки къртачи.

Друг стимул да изберете този материал при изглаждане на стени или други повърхности при домашния ремонт е ниската му цена. В сравнение с готовите смеси (които също са с високо съдържание на гипс), цената е неколкократно по-ниска.