Икономиката в Пловдив

Пловдив

Днес Пловдив все повече прилича на европейски град и почти не отстъпва по развитие на столицата ни София. Градът се опитва да расте в икономически план и това е лесно забележимо. Мнозина развиха бизнес под тепетата и отвориха нови работни места.

Счетоводни къщи и бизнес услуги

Пловдивските граждани и гостите на града могат да разчитат не голямо разнообразие от услуги за бизнеса и гражданите. При силно конкурентен пазар можете да избирате между редица качествени счетоводни катонтори, кантори за правно обслужване, нотариати, консултантски фирми и т.н. На разположение на гражданите са куп шивачници, авто сервизи, частни стоматологични кабинети, строителни фирми и така нататък. Ако търсите счетоводна къща в Пловдив е достатъчно да потърсите в интернет и ще откриете поне няколко качествени предложения за вас. Цените са достъпни, а качеството на счетоводното обслужване е както подобава на втория по големина български град. Поради бизнес апетитите на инвеститорите в града освен счетоводство има и различни бизнес и юридически консултации, които може да използвате при нужда. Всеки следващ месец в Пловдив стартират работа нови фирми и търговски обекти. Днес Пловдивчани посещават най-известните в страната хипермаркети като Билла, Лидл, Кауфланд, Технополис и много други.

Младежки живот и забавления в Пловдив

Места за забавления също не липсват като в центъра на Пловдив може да видите много барове, кафенета, клубове и всичко, което е необходимо за вашето приятно изкарване тук.

За съжаление, все още процентът на безработица е доста висок, но не по-висок от средния за страната.

Можем да се обобщи, че от гледна точка на услуги за пловдивските граждани града е достатъчно добре развит. Остава да се запълнят малко дупки около здравеопазването, безработицата и инфраструктурата и можем да кажем, че това ще бъде един от най-предпочитаните градове за живеене в цялата страна.